Reteta de saptamana asta – Tort de cicolata

Marti a fost ziua tatalui meu, 55 de anisori a facut, asa ca i-am preparat tortul lui preferat. Simplu si gustos. E simplu, pe bune!! se poate si mai complicat 😀

Blat – 8 oua, 8 linguri de faina, 8 linguri de zahar, 1 lingurita praf de copt

Bat albusurile spuma, dupa se pune pe rand zaharul, galbenusurile si bat in continuare, dar la viteza mai mica si punem faina pe rand si praful de copt stins cu zeama lamaie. Se pune intr-o forma rotunda si se coace.(verificare cu sobitoarea)

Crema 150g zahar praf, 150g unt, 6 oua, 150g ciocolata topita(eu am folosit normala cu lapte, nu speciala pentru prajituri), 3 lingurui gelatina topita in apa

Frisca si ciocolata pentru ornat

Se freaca untul cu zaharul, se dauga galbenusurile, cicolata si albusurile batute spuma si gelatina.

Asamblare Se taie capacul blatului, se scobeste interiorul pana raman numai marginile si se toarna crema inauntru, apoi se pune capacul si se baga la frigider. Inainte de servire se prepara frica si se orneaza. Se pastreaza in frigider 🙂

Nu are gust tare de ciocolata, depinde si de cicolata folosita, se poate pune cu rom si atunci are aroma de rom..etc

Crema mea ar fi trebuit sa fie tare, de la gelatina, dar nu stiu de ce nu a iesit cum trebuie, gelatina mea s-a intarit in contact cu crema si nu asa era ideea. Oricum mama spunea ca a iesti mai bun asa mai moale crema decat cum ar fi trebuit. 🙂

de bun a fost taaare bun

One Reply to “Reteta de saptamana asta – Tort de cicolata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *