Harry Potter si Piatra Filozofala film si carte


FILM
Nota imdb: 7.2/10
Nota mea: 9/10
Regizor: Chris Columbus
Actori importanti:Maggie Smith, Richard Harris, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson.
Costume: dragute de magicieni, pelerine purpuri, de culoarea smaraldului, haine din blana de animale din Padurea Interzisa 🙂
Muzica: la, la, la, la..clasica si imi place ca pastreaza aceasi melodie de inceput de la primu film pana la penutlimul, dar presupun ca si la ultimul care e in filmare

Putina poveste: Harry e un baiat crescut de unchii lui, care nu il iubesc deloc. Ei isi idolizeaza si isi rasfata baiatul, verisorul lui Harry, Dudley – un porcusor in devenire. El locuieste la familia Drusley pe Aleea Boschetelor de cand era inca in fasa, fiindca dupa spusele unchiilor, parintii lui au murit intr-un accident de masina si ei sunt singurele neamuri. Rolul lui in casa Dursley e sa faca pe servitoarea si sa locuiasca in nisa de sub scara si sa fie batjocorit de Dudley. Nimeni nu i-a aratat vreodata afectiune sau vre-un interes pentru el. Poarta hainele vechi a lui Dudley care pe el stau ca pe gard, el fiind slabut si Dudley… Totul e schimba insa cand se aproprie ziua lui de nastere, cand face 11 ani…el va descoperi o lume noua, va descoperi ca e faimos si ca mai poate ceva….sa faca vraji si ca e un magician..sunt prezentate peripetiile lui Harry la scoala de magie si farmece Hogwarts, cum isi face noi prieteni, cum invata sa tina o bagheta in mana si multe altele..

Impresi generale: Exista oamnei care nu au vazut filmul?
– e ce sa zic – nu imi place sfarsitul filmului, e cam sec, da na trebuie luat in considerare ca e anu 1 si nu stie vraji si are 11 ani 🙂 de aia a si primit 9 de la mine, din cauza sfarsitului. Dar e frumos sa vezi cum descopera lumea magiei..
– am crescut cu filmul (seria) asta, asteptam in fiecare an sa apara urmatorul…


Harry Potter Theme


CARTE

Autor J.K Rowling
Editura: Egmont
Pret: 49.98 ron -> aici

Sau o puteti asculta gratuit aici, citita tare frumos de o tanti 🙂

Povestea desigur ca e cam la fel ca in film, dar la fel de desigur IMI PLACE MAI MULT CARTEA! contine mai multe detalii, defapt e logic, ca nu putea pune intr-un singur film atat de multe povesti si povestioare, dar ce e important a cuprins filmul. Legat de film, obisnuiesc sa il vad inainte de a asculta cartea, ca sa imi pot imagina frumos totul, ma refer la fetele oamenilor 🙂 da oricum am imaginatie bogata. De mentionat ca mi s-a parut mult mai intresant si mai plin de actiune finalul din carte. E tradusa placut, din cate observ se citeste usor, nu are fraze complicate sau cuvinte sucite. Recomand macar ascultarea ei fanilor sau copiilor.

Eu sunt tare incantata 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *