Ingrediente
1 cana unt(200g)
1 ou
2 lingurite esenta de vanile(sau o esenta dinaia mica)
2 cani jumate de faina
putina sare
rahat (optional)
1 cana zahar
Asamblare
Intr-un vas marisor se amesteca untul cu zaharul pana devine omogen si flufy ;). Separat amestecam ouale cu vanilia(aici e partea unde miroase bine) si cu putina sare. Punem peste unt si adaugam si faina cernuta fresh de preferninta. Amestecam bine(eu am folosit mainile) si punem aluatul 1-1.30h la frigider(musai ca e prea topit untul si se prea lipeste). Dupa il punem pe masa de lucru+faina , intindem cam cat am vrea sa fie biscuitii de grosi, taiem formele, ornam sau nu cu rahat, gem, si la cuptor pana se fac auri – scorbitoarea iasa curata.
Crocanti si tare buni si aromati!!
Eu data viitoare voi pune mai putin zahar si voi orna si cu gem 🙂 si mi-au iesit 4 tavi!! deci e ceva material, da s-au consumat rapid 😀