Reteta de saptamana asta – Tarta cu pere

Ingrediente
200g faina, 65g zahar, 175g unt, 5-6 pere(4 daca sunt maaari, depinde şi de tavă), 1/2 lingurita scorţişoară, 1 vârf nucşoară, esentă vanilie, 1 ou, 2-3 linguriţe amidon de porumb(gustin, dr.oetker), 1 zahar vanilat

Asamblare

Framântaţi bine faina cu 50g zahar, 100g unt şi 1ou. Puneţi aluatul la frigider 30min.
Între timp curăţaţi perele, tăiaţile cubuleţe şi scoateţi sâmburii. Topiţi untul rămas într-un vas. Adăugaţi perele tăiate, zahărul, scorţişoara, puţină esenţă de vanilie, nucşoara, zaharul vanilat şi amestecaţi. După ce lasă zeama adăugaţi amidonul şi fierbeţi până se îngroaşă puţin şi luaţi de pe foc, să se răcească puţin. Cantitatea de amidon depinde de cât de zemoase sunt perele, ale mele au fost tare zemoase.
Scoateţi aluatul din frigider, întindeţi în foaie subţire, ungeţi forma şi tapetaţi cu faină, puneţi aluatul şi peste sosul/crema de pere. Se dă la copt, în cuptorul preîncălzit pentru 30 min aproximativ. Să fie copate marginile bine.

Se serverşte rece.

Pofta buna..e de sezon…perele sunt producţie proprie, aa!! nu e dulce, e aromată, dar nu e dulce, cine vrea mai dulce să pună la sos mai mult zahăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *