Reteta de saptamana asta – Negrese cu banane


Nu am mai scris demult retete…adevarul e ca nici nu prea am mai preparat ceva..
E prima mea negresa facuta vreodata si mi-s tare mandra de ea. De mult vruiam sa incerc sa fac negrese – brownies
– se topeste in gura 🙂 si mi ciuda ca inca nu am gasit sa imi cumpar tava de briose..la kaufland inca nu am fost ..parca si la selgros am inteles ca este..da unde am cautat eu..za mare Auchan nu este si nici la Billa

Ingrediente
3/4 cana faina
1/4 cana cacao
1 lingurita praf de copt
varf lingurita sare
200g ciocolata normala cu lapte de mancat
250g unt(puteti pune si 200g, ca e grasa cioco)
o cana si un sfert zahar
1 cana nuca tocata mare(cred ca merge tare bine si cu alune)
3 oua mari, batute usor
2 banane biiine copate(dinalea pe care nu le vrea nimeni) pasate cu furculita sau blender

Asamblare
– tava (28×18 cm) se unge cu unt si se incinge cuptorul
– se cerne faina, cacaua, sarea si praful de copt
– se topesc in bain-marie untul, ciocolata si zaharul. Dupa ce s-au topit se iau de pe foc si se adauga ouale, nuca si bananele. Dupa se pune treptat faina si se amesteca sa nu se faca cocoloase, eu am amestecat totul cu lingura de lemn, fara mixer.
– se pune compozitia in tava si la copt cu ea pana se usuca deasupra si aproape ca s-a intarit pe margini. Foc mediu!!! Nu se tine prea mult la cuptor.
– se taie dupa ce s-a racit.

20 minute preparare
30 min coacere
33 bucati aprox

Reteta e din cartea mea de la Mos Craciun ” Prajiturele, 1001 retete din toata lumea”

O duminica frumoasa va doresc si o saptamana la fel 🙂

One Reply to “Reteta de saptamana asta – Negrese cu banane”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *