Da stiu lenesa am mai fost ca nu am mai scris nimic in ultima vreme despre ce am preparat. Am preparat tare multe noi si la majoritatea am si poze, dar…lenea
hmm…chec inspirat de la Ana-Maria cu de toate din frigider (mai mult salam si branza) am facut des si cred ca e singurul nepozat fiindca il fac in cantitati reduse ca sa se pape si deobicei dispare instant 🙂 ce am mai preparat…hmm..pui cu legume si garnitura cu orez(declar reteta mea preferata)..simplu ca ziua buna
un piept de pui
un mare gogosar
1-2 ardei capia
1 morcov
o cutie ciuperci
ceva ulei
si ceapa daca vreti
se taie ce se poate taia feli lungi, pieptu patratele si in tigaie cu ele, se pune sare si piper si alte cele(daca vreti busuiocuri, oregano sau) si se misca pe acolo pana cand se inmoaie totul si se face o garnitura de orez simplu cu niste patrunjel pe post de culoare si cam asta e..
e din punctul meu de vedere cea mai simpla chestie de facut, sanatoasa si te saturi serios de la ea
ete si o poza
ce am mai facut? checuri cu chestii dulci si culori
torturi(da nu imi iasa niciodata cum vreau eu, adica gustu e ok da forma..ah forma, ce sa faci eu sunt da-le cookies si nu da-le torturilor) diferite prajituri cu diferite chestii in ele am mai facut…si am vrut sa fac cu curmale ceva da am papt curmalele pana sa le folosesc :))
si am facut o chestie(tarta) cu crema daca o pot numii crema de alune…buna a mai fost da complicata asa ca poza, ca reteta tre sa o traduc ca e din noile mele carti cu retete banatene vechi(de la nemti) care e in germana desigur
deci poza
si am facut si lasagna…aia e simpla, facuta dupa ce mi-a trecut prin cap ca ar tre sa contina lasagna
adica niste carne macinata(sau tocata :P) niste mult cascaval, niste foi de lasagna, unt, plicuri de bolognese sos, piper si sare
simplu ungem cu unt tava, dupa start lasagna(care le recomand sa fie trecute prin apa, multa apa, ca ale mele au stat cam tari),sos carne(preparat dupa cum scrie pe plicurile de bolognese), cascaval fara mila si tot asa incheiam cu cascaval ras si bucatele de unt, se pune staniol pe tava si se baga la cuptor asa vreo 30 min, din care vreo 10 fara staniol sa se topeasca fain cascavalul
am facut si papanasi da nu gasesc pozele 🙂
cam atata 🙂