mentalitatea unora

“e satul unde oamenii muncesc cu ziua pentru a le pune ceva pe masa copiilor. Curent electric exista doar pe strada principala. Casa este mica si neterminata si adaposteste 10 suflete, 2 parinti si cei 8 copii cu varste intre un an si 13 ani. Partintii lucreaza cu ziua. Principala sursa de venit e alocatia copiilor.”

– sursa reader’s digest, iunie 2010 –

mentalitate tampita romaneasca

de ce naiba face 8 copii daca nu are cum sa ii creasca…sa merga la medicul satului si primeste free anticonceptionale….ce ma pot enerva chestile astea…si se plange in ..articole

si e plina tara de exemple de genul…si nu, nu sunt rromi..cat vad eu din poze…

6 Replies to “mentalitatea unora”

 1. Pai de ce? Pentru ca lenea e mare! Fac copii, statu’ ii ajuta, si gata, ei nu mai trebuie sa munceasca. Iar cand vine vremea cand statu’ nu-i mai ajuta… Ce fac…? Urla si se milogesc prin ziare sau pe la emisiuni “lacrimogene” ca nu au cu ce creste copii, ca nu au bani de mancare si toate alea… Nu pot sa zic decat: “saracii copii”, ca ei nu au nicio vina!

 2. pfoaaa mi se par PENIBILI oamenii astia. faci copii pe banda dupa care te plangi ca nu ai bani…sa ramai gravida nu e un lucru care sa depinda de altcineva, depinde de tine.

 3. Fata meee….e grele…De ce fac cupchii? Pen’ca se fut ca chiorii si sunt lipsiti de educatie sexuala.Pen’ca popa la slujba de duminica le-o spus “cresteti si va inmultiti” si “o sa fierbeti vesnic in smoala daca femeie face avort sau daca folositi prezervativ’ , pen’ca is sarantoci si nu dau banii pe sfat medical , ci il indeasa in mancare…proasta si nesanatoasa , care nu ii hraneste , ci doar le umfla burtile…si as putea continua…fara numar , fara numar…Astia is aia multi ce vor avea imparatia cerurilor… 😀
  Te pup Adizzule si hai sa traim fericiti! 😀

 4. si eu gandeam asa acuma ceva vreme da am inceput sa aplic in ultima vreme treaba cu aparentele ca sunt inselatoare…cunoaste prima oara cum sta treaba si dupa aia poti sa judeci…da asa is toti romanii,judeca inainte sa cunoasca pe cineva…asa am fost si eu pana nu de mult…si nu ii chiar asa…;)

 5. E usor sa te plangi, e usor sa obtii alocatii pentru copii, e usor sa ceri sa ti se dea, e usor sa obtii ajutor social (bani pentru nimic, iar pensionarilor le scoatem pensiile mizere pe nas). E greu sa mergi la doctor, e greu sa ai cap, e greu sa gandesti, e greu sa iei o pastila seara, e greu sa nu-l asculti pe preot cand zice “inmultiti-va” desi neam de neamul tau nu stie sa scrie si nu aduci niciun folos societatii, numai ceri.

 6. Nu e vorba de mentalitate. Orice om, care gandeste logic, isi face un anumit plan de viitor, de viata daca vrei, in limita posibilitatilor financiare. Din moment ce X este constient ca traieste din mila altora sau de pe o zi pe alta, normal ar fi sa puna un “stop”. Atat! 1, 2 copii, exact cat sa-si permita sa le ofere copiilor un trai normal si decent, ori la 8 copii, scuza-ma, dar si-au dat seama ca le e greu abia dupa ce s-a nascut ultimul?
  In plus, ce educatie le poti oferi atator copii, daca tu nu ai bani de o paine.
  Nu sunt eu in masura sa spun cati copii sa faca fiecare, in fond toti facem cati ne dorim, dar cand esti constient ca din punct de vedere material, nu-ti permiti, mai pui o frana ceva..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *