Timisoara mea

Am tot vrut sa scriu de ce iubesc eu Timisoara si inafara de Viena nu ar fi alt loc unde as vrea sa locuiesc. Dragostea fata de Viena se datoreaza pana la urma faptului ca cele doua orase seamana, bine nu imi spuneti de curatenie si civilizatie ca nu la aia ma refer, ci la cladirile vechi si influentele austro-ungare. Da, am vizitat Viena si mi-e dor de oras, dar sa revenim la Timisoara.

Imi place Timisoara poate si fiindca e orasul cel mai apropiat de mine, e municipiul judetului unde m-am nascut si sunt obisnuita sa fie Timisoara “orasul” unde merg.
Imi place Timisoara fiindca in fiecare zi descopar lucuri noi si niciodata nu tin minte care e strada Eugen de Savoia, intotdeauna ma minunez, a, aici e! stiu zona, dar nu exact care strada  e. La fel si cu Gheorghe Lazar. De fiecare data cand ma plimb prin oras descopar cate un loc nou si apoi il uit si il redescopar.
Imi place Timisoara ca am multe parcuri prin care sa ma plimb seara sau dimineata. Stiti drumul acela din Parcul Rozelor care e langa Bega? am mers aproape un an in fiecare zi la lucru pe acolo si tot timpul ceva era nou si nu ma plictiseam de el.
Imi place Timisoara pentru oamenii care locuiesc in oras, parca suntem mai boemi noi cei din Timisoara. Da chiar daca nu am buletin de Timisoara ma consider facand parte din cei care locuiesc aici. Am stat destui ani zi de zi ca sa ma pot considera.
Imi place Timisoara pentru Piata Unirii.

Imi place Timisoara pentru Poli Timisoara si doar stiti iubirea mea pentru echipa, care chiar daca nu am mai fost la meciuri asa cum mergeam inainte, tot mare este.
Imi place Timisoara pentru ca nici unde altundeva nu ma simt acasa cand vin din vreo excursie cum ma simt aici.

Imi place Timisoara pentru sentimentul pe care mi-l da cand ma plimb prin Piata Victoriei si ascult Phil Collins – Going Back

Imi place Timisoara pentru tramvaie si pentru ca imi place sa calatoresc cu ele si sa ma pierd in ganduri uitandu-ma pe geam. Plimbatul cu tramvaiul e cea mai buna sursa de inspiratie si un bun loc pentru a-mi pune gandurile in ordine

Imi place Timisoara pentru ca e Timisoara mea..

PS. Articolul acesta a fost inspirat de Andrei Crivat si a lui articol Random, el implinind o luna de cand s-a mutat in Timisoara

Save

Save

7 Replies to “Timisoara mea”

  1. Pan’ la urma iti place din cauze subiective, din acelasi motiv pentru care un iesean isi iubeste Iasiul .. 🙂

    I likes it too, is anumite momente cand pur si simplu totul se rearanjeaza in jur si sunt Acolo, acolo unde as vrea sa fiu mereu, Acasa .. Pacat ca-s cam rare momentele alea.

    1. @dAImon pai clar ca din motive subiective! :)) si sunt convinsa ca fiecare are orasul lui de suflet fiind ca e de acolo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *