concepte ce as vrea sa nu existe

*Asta e incercarea numarul 2 de a scrie acest articol. Prima incercare s-a rezumat la a disparea totul cand am dat justify si in draft se salvase exact 0 words.

Articolul asta se anunta din start a fi unul incarcat de naivitate copilareasca, asta ca sa nu spuneti ca nu ati fost avertizati.

Stateam si ma gandeam aseara la lucruri care as vrea sa nu existe si care ne-ar face viata mai usoara, ma refer la oameni in general.

As vrea sa nu existe conceptul de sarac si bogat. Sa fim toti pe aceasi linie. Sa aiba toata lumea un serviciu si daca cumva, prin absurd, isi pierde serviciul sau se intampla ceva sa fie un mecanism de reglemantare care sa faca in asa fel in cat sa fie bine. Asta nu inseamna ca sa iti poti cumpara in fiecare zi un laptop sau o masina, ci sa existe totusi conceptul de economie si a pune deoparte, numai sa nu fie asa greu de facut asta. Diferenta drastica sa nu fie.

Un alt concept ce as vrea sa nu existe e cel de politica romaneasca. Si in alte tari se fura si exista coruptie, dar parca la noi intrece orice limite, mai ales cand auzi ca s-au consumat bani de la FMI si nu s-a facut defapt nimic cu ei, bine s-au facut datori la altii. Sincer, eu zic ca oricare ar fi fost la guvernare, tot asa era. Bani erau pe lista de imprumuturi, criza era, spiritul politicianului romanesc e tot ala, asa ca mare diferenta nu era, doar ca injuram pe altii. Romania are nevoie de manageri la conducere, oameni cu experienta in multinationale, nu de policticieni care vorbesc mult si prost – parerea mea.

Alte concepte ce as vrea sa nu existe ar fi crima, violurile, foametea..

Stiti strada unde statea Harry Potter? Sau filmele americane care arata strazile cu case la fel? Ceva de genul, chiar daca ar fi plictisitor, ar fi bine, toti aveau de lucru, nu exista coruptie pe strada aia, nu erau crime, totul era ok(bine dinafara, dar intelegeti)

2 Replies to “concepte ce as vrea sa nu existe”

  1. Acum am vazut interviul tau de pe chinezu.eu. Multumesc ca m-ai pomenit acolo la bloguri citite, chiar m-a bucurat sa aflu ca ma citesti zilnic. :* Si eu te citesc zilnic, apropo. 🙂 O zi frumoasa in continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *