amintiri si concluzii

Stateam si ma gandeam ce usor acuzam noi oamenii din jurul nostru sau cel putin eu asa faceam. Mi-am amintit de o intamplare de mai demult. Mersesem cu niste colegi de clasa la cineva in vizita. Cand am ajuns acasa am observat ca imi lipsea portofelul. O vai! Buletinul! Ca eram inca la liceu, nu aveam card, permis sau bani. Desigur ca imediat m-am gandit ca una din persoanele cu care am fost l-a luat, ca dupa mine parea genul de om. Am sunat la ea, dar imi amintesc ca nu am acuzat-o direct ca ea l-a luat ci i-am zis ca am sunat pe toti ca sa ii intreb daca nu l-au vazut(numai pe ea am suntat-o, nici macar nu am sunat la cine am fost sa intreb daca nu l-am uitat pe acolo). Nu stiu daca si-a dat seama ea ca in gandul meu o suspectam de furt. Sper ca nu, mai ales ca portofelul a venit a doua zi acasa intreg si nevatamat. Il uitasem pe tejgheaua unui magazin.

De atunci am invatat 2 lucruri: daca un om pe care il stii de ani pare suspect de furt probabil nu e si nu e o buna idee sa acuzi pe nedrept. A! Si am mai invatat ceva, sa nu tin mai mult de 100lei in portofel, decat daca merg intr-un loc unde nu pot plati cu card.

5 Replies to “amintiri si concluzii”

  1. Iti garantez ca si senzatia inversa e foarte neplacuta. Eu si un prieten, la mine acasa, ne-am luat cu o bere, 2, 3…pana am pierdut numarul si tarziu, pe la 3 el a plecat acasa. Dimineata pe la 7 imi da telefon si ma intreba daca portofelul lui nu a ramas pe la mine pentru ca el nu-l are. Desi ma stiam nevinovat, am rasuflat usurat cand mi-a telefonat si mi-a spus ca l-a gasit sub plapuma.

  2. Heh, asa suntem noi facuti sa ne indoim de integritatea altora. Ca e mai usor sa dai vina pe altii decat pe tine. Apropo de asta, iti recomand o carte foarte faina, daca o gasesti: Don’t sweat the small stuff a lui Richard Carlson.
    ps: ti-am pus ieri coletul cu oja la posta 🙂

    1. @Epurica well ma bucur sa stiu ca nu sunt singura care face dinastea sau cel putin gandeste asa. legat de carte, am auzit la Dulce Candy despre ea, merci de recomandare, poate o sa o caut pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *