Thor 2011

Directed by: Kenneth Branagh

Filmul incepe cu o poveste spusa de vocea inconfundabila a lui Anthony Hopkins(in rolul Regelui Odin din Asgard) spusa fiilor sai, Thor(care e pro razboaie si fapte eroice) si Loki(care e firav si calm). Povestea este despre cum Regele Odin a aparat lumea de Gigantii de Gheata si le-a luat sursa puterii (cutia albastra).

„Odin: A wise king, never seeks out war. But…he must always be ready for it.”

Dupa cativa ani de la aceasta conversatie, Thor (Chris Hemsworth) urmeaza sa fie incoronat ca Rege al Asgardului, deoarece el este primul nascut si lui ii revine acest drept. In timpul incoronarii(care nu mai are loc) apar in Asgard cativa Giganti de Gheata care incearca sa fure „cutia albastra” .

Si de aici incepe showul – Thor incalca regula cea mai sfanta a lui Odin si merge sa „vorbeasca”  cu Gigantii de Gheata, sa vada cum au ajuns ei in Asgard. Odin il trimite pe Thor(fara the mighy Hammer), ca pedeapsa pentru incalcarea regulii, pe Pamant unde este lovit cu masina de catre echipajul lui Jane Foster(Natalie Portman, care pare miniaturala pe langa inaltul Thor).

Nu povestesc filmul, dar trebuie sa recunosc ca e un Marvel Easy Sunday Movie , care mie mi-a placut destul de mult sa ii dau nota destul de mare, 9/10.

Ce mi-a placut:

GRAFICA! Asgard e foarte bine realizat si mai ales prima parte, cand povesteste Odin…

Anthony Hopkins si tanarul Chris Hemsworth, care e hot!

Are comedie, are intrigi,  are actiune, are drama, are suspans, are „poveste de dragoste” si are o scena dinaia care ma face pe mine sa topai de bucurie. Winner! Mai exact atunci cand isi primeste za hammer inapoi, da stiu e ceva banal si copilaresc, dar mie asta imi place in filme, cand the good guy isi recupereaza chestiile si arata ce tare si zeu e el.

Alte presonaje care mi-ai placut in film: Heimdall(Idris Elba) cel care proteja si manuia Bifrost, un curcubeu care permitea sa calatoreasca peste tot, gen teleportare si Loki(Tom Hiddleston) de care defapt imi pare rau, ca el a inteles totul gresit si tot ce vruia era putina atentie.

Si muzica imi mai place, „Sons of Odin” theme mai exact.

As mai adauga ca dupa ce am vazut filmul tot la o comparatie ma gandeam, mai exact poza de mai jos, ce am mesterit eu cu Photoscape

O alta parere despre Thor, total opusa acesteia, dar pe care o respect :D, o puteti citii aici – Marele Ecran

 

7 Replies to “Thor 2011”

    1. apai musai sa te pui sa il vezi si dupa sa imi spui parerea, cu care tabara tii cu a mea sau cu a lu Luci 😀

  1. l,am vazut. nu e rau,da,pt un film de asta cu eroi,super eroi..mega eroi. De multe ori mi,am dorit un ciocanoi de ala,dar apoi am inteles ca noi oamenii ,trebuim tinuti in lesa,pentru a nu ne rupe piciorusele.

  2. Awesome movie 🙂 3D nu era necesar. ( decat poate pt. cand da Thor cu ciocanul in stanga si in dreapta)
    In rest, foarte bine jucat. Film de calitate Marvel + Paramount.
    nice blog by the way 🙂

    1. Ai dreptate, uitasem sa zic de 3d lipsa :), dar na mie imi place mult sala 5 de la cinema, asa ca nu ma supar tare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *