Timisoara turistica?

Am vazut azi un grup de turisti tineri la gara in Timisoara. Pareau straini, fiindca li se parea interesant sa pozeze cu camera slr(cred ca nikon Pceva) tramvaiele noastre colorate si antice probabil in ochii lor.Ma gandeam, ce are Timisoara pentru un roman din alt oras demn de vizitat? Mall-ul? Exista si in Bucuresti, Iasi, Cluj etc, deci nimic special. Cu ce am putea(ar putea ca nu sunt locuitor cu acte in regula a orasului) sa atragem vizitatori? Eu stiu de ce as vrea sa vizitez Iasiul, Clujul, Brasovul, Constanta sau Bucuresti, dar nici unul din motivele alea nu le regasesc la noi. Nu suntem veche capitala, nu avem dealul Feleacului sau aspect rustic, TIFF, nici Tampa sau marea nu e aproape, de Hard Rock Cafe ce sa mai zic? So, cu ce atrage Timisoara noastra turisti, ceva ce sa nu intre doar la subiectivismul timisoreanului? Piata Unirii? Pun pariu ca are Clujul ceva la fel sau chiar mai frumos.

10 Replies to “Timisoara turistica?”

 1. Stiai ca Timisoara are cele mai multe cladiri vechi din tara? 🙂
  Doar ca nu-s puse la punct. Si cred ca ar mai fi multe chestii interesante, doar ca nu stim nici noi istoria legata de locuri si nici nu-s promovate.

 2. nu e TIFF, da’ e Timishort şi alte câteva gazillion movie fests pe-aici.

  bonus points dacă ai măcar idee ce festival de film se întâmplă chiar zilele astea :mrgreen:

 3. Oh, nici nu stii cat de multe sunt. O sa facem un tur al orasului in curand si vei primi detalii pe mail 🙂
  PS: zilele astea e festivalul filmului francez, organizat de Centrul Cultural Francez. Tocmai am venit de la teatrul de vara.

 4. Pai hai sa vedem :
  -catedrala ca simbol religios dar si ca simbol al evenimentelor din 1989;
  -fabrica “Timisoreana” ca cea mai veche – mai sint citeva minute pina in 2018,da?
  -cladirile – zona Maria, zona Traian, malurile Begai, parcurile, mai ales Parcul Rozelor cu Ruga…
  -istoria de fotbal – Ripensia, Poli…
  -Oamenii; da, scriu “Oamenii” cu O mare, pentru ca e altfel acolo, e alta tara, alte conceptii; (va spune un galatean care a cutreierat zona Moldovei, capitala, zona Ploiesti-Brasov;
  -Bastionul;
  -Punctele cardinale;
  -Stilpul pe care scrie “Timisoara-primul oras din Europa iluminat electric” care e pe undeva prin zona Banatim, daca nu ma insel…
  Ar mai fi, nu-mi (prea) mai vin acuma in cap…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *