Despre asa numita revolutie din 2012

Recunosc, tot ce stiu despre asa numita #revolutie13, #revolutie si Revolutie 2012 si orice alta combinatie, stiu de pe Twitter si poate vag ceva de pe bloguri si la fel de vag de pe Facebook.

Nu e ca nu ma intereseaza tara asta, dar e cum zice si makavelis, “nu cred in schimbare” si “ne-am facut-o cu mana noastra”

Problema mea e mai mult semantica decat politica, da suge cum e in tara acuma, dar serios pe cine altii? Zic de semantica, pentru ca mi se pare strigator la cer sa foloseasca cuvantul Revolutie pentru a descrie ce se intampla acuma in tara.

Totusi revolutie pentru Romania inseamna ceva serios, multi ne-am pierdut persone dragi acolo si s-a dat jos un regim, pe cand acuma ce? Din cate am inteles lumea nici nu stia e sa strige, unii cu legea sanatatii, altii cu taxa la masina , altii se bateau cu jandarmi ca e fun sau sa posteze poze pe 9gag.

Nu e ca si la Revolutie cand armata tragea in popor si umblau tancuri prin orase.

Proteste, cel mult proteste, dar nu Revolutie!

4 Replies to “Despre asa numita revolutie din 2012”

 1. Revolutie clar nu e, dar sa fim seriosi, in 1989 a fost mai mult lovitura de stat decat revolutie. In ceea ce priveste ce se intampla acum, oamenii sunt nemultumiti si au hotarat sa se manifeste. Nu sunt eu adepta violentei, deci nu susțin turnura pe care au luat-o lucrurile, dar pana la urma democratia asta inseamna: sa te exprimi liber. Oricum, sunt sigura ca oamenii care chiar au fost arestati sunt mai mult victime colaterale, culese de jandarmi sa dea bine pe sticla, nu neaparat initiatorii violentelor.

  1. e adevarat ce zici tu, dar ideea de Revolutie pentru noi inseamna altceva, nu “proteste spontane anuntate din timp”

   1. Adevarat! Totusi, in conditiile actuale, oricate proteste ar fi, nimeni nu o sa mai trimita armata sa impuste oameni. Ce s-a intamplat in ’89 a fost nebunie curata.

 2. Am si eu o intrebare pentru toti care fac aceasta “Revolutie” , ok jos Basescu , Jos Boc , cine va veni in locul lor?.. Oprea ?…. Crin ? ….. PSD-ul ?

  Oameni buni Odata cu acest moment trebuie schimbat 90% din sistemul politic nu numai 1 , 2 persoane.

  Oamenii au iesit in strada sa zica , ne e foame, nu avem medicamente, nu avem locuri de munca etc , CORECT

  Nimeni nu a inteles ca Banii de la FMI nu au fost primiti de Basescu deaorece nu vroia sa ne indatoram mai mult de cat suntem datori .
  Daca vine Oprea sau Crin va dau ei locuri de munca?…va rezolva ei problemele?…

  Referitor la cuvantul REVOLUTIE toti sunt manipulati, Romania trebuie sa plateasca o datorie de peste 12 miliarde de euro si voi vreti ca Basescu sa primeasca bani de la FMI sa plateasca aceasta datorie?…si ce a rezolvat cu problemele din Romania?..

  Oameni buni daca iesiti in strada iesiti cu o solutie nu sa cerem solutii de la altii, vrem schimbario , atunci sa ne gandim si ce va fi dupa aceasta schimbare?

  Va zic eu ce se va intampla.

  Basescu , Boc vor pleca , nu de gura Poporului sau a Parlamentarilor ci deoarece se vor satura sa se bata cu acei oameni care nu vor sa inteleaga.

  In acel moment cei din PSD vor intra pe fir, si va pune cu botul pe labe Poporul roman , ca romanilor asta le place sa fie mintiti sa primeasca promisiuni , romanii sunt sado , daca imi da sa manac o luna il votez , sau mai bine nu ma duc la vot ca si asa nu se schimba nimic, acum daca facem o evaluare 60% din protestatari nu au fost la vot, sincer pentru mine ei nu au ce cauta la proteste , cei care au fost la vot ei au tot dreptul.

  Plange romanul? plange plange ca vrea ii dai sa il am,agesti si esti presedinte .

  Ce dracu suntem oameni seriosi sau ne lasam manipulati , iesim in strada sa spunem ce vrem dar sa fim constienti de ce va urma, mult mai rau , daca continuam sa ne imprumutam atunci ne-am dus dracu.

  Romanilor treziti-va dar in acelasi timp constientizati ceea ce se intampla, NU NUMAI BASESCU SAU BOC SAU UDREA SUNT VINOVATI ci toata clasa politica in special PSD-ul deoarece de acolo a inceput caracatita si anume dupa 1990.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *