Com on Timisoara chiar asa?

Apai chiar asa? E adevarat nu a mai nins asa mult demult si nu imi amintesc zapada asa mare, dar nu asta e problema.
In Periam(satucul ala mai marisor in care stau eu) nu cred ca mai exista trotuar cu zapada (bine nici drum). Noi nu asteptam sa vina primaria sa ne curete trotuarul, foarte bine daca ne curata drumul si dam bani de un citro ca sa ne curete si intrarea spre casa(aia pentru masina). Cum ninge putin cum zici ca e concurs intre vecini care are mai curat trotuarul.(e valabil si pentru tuns iarba si de pe teren care nu e al nostru, dar arata bine, si da si noi avem joburi, facturi, lipsa de timp)
La Timisoara de ce nu merge asta? In plina Piata 700 sau Traian ditamai zapada murdara si semi-topita ca noroc ca aveam bocanci inalti ca altfel faceam baie serioasa. Da o sa ziceti ca nu e treaba populatiei, dar daca altcineva nu face, fa tu care stai acolo, nu astepta tot timpul pe altcineva. Poate de aia iarna e mai frumoasa la sat.
A tot legat de Timisoara si iarna, mai soferi daca vedeti (si stiti daca nu vedeti ca nu merge bine canalizarea) chiar puteti incetini si sa nu stropiti pietoni care stau la semafor. Nu e frumos. Alea 2 secunde de mers mai incet nu o sa fie mare intarziere.
A si altceva de soferi, hit and run nu e frumos, ai lovit oglinda unei masini, lasa un numar de telefon ca nici tie nu ti-ar place sa iti vezi masina ranita si nici urma de vinovat.
Dupa plimbarea mea de marti in oras parca nu m-as mai muta acolo. A! Lumea zambeste foarte rar in Timisoara, toti sunt grabiti.

9 Replies to “Com on Timisoara chiar asa?”

    1. Da nu zic ca in tot Periamul e ok, dar parca nu ma asteptam la asa “zapada murdara si topita” in cele mai populate zone ale orasului

  1. Well… în zonele rezidenţiale, trotuarele sunt curăţate de zăpadă şi, ca prin minune, când a început să se topească, nu s-a format mâzgă şi jeg, întrucât nu mai era cu ce. Acum, prin 700 sau alte zone mai puţin locuite, dar mai intens circulate, nu s-a curăţat toată zăpada, asta am observat şi eu. Totuşi, ici-colo mai vezi câte un drumuşor făcut de câte cineva.

    NB: Poate comentariul meu a sunat defensiv (şi chiar este într-o oarecare măsură), însă şi articolul tău pare acuzator pentru Timişoara pe de-a-ntregul.

    1. m-am plimbat o leaca marti si cam peste tot era “trist”. Poate ca da acuz pe toata lumea, dar ca “turist” ce eram, impresie proasta mi-a lasat 🙂 oricum eu iubesc Timisoara, dar doar pe timp de primavara-vara :))

    1. Piata Traian e una din cele mai frumoase zone din Timisoara…remember #timisoaranoastra cate lucruri faine ne-a zis Dan despre zona 🙂 eu as duce lumea pe acolo

  2. In primul rand e vorba de oamenii de la oras si oamenii de la tara, apoi de blocatari si de oameni care stau la casa. In ambele cazuri, a 2-a categorie e mai pusa pe treaba. Orasenii asteapta sa le pice din cer, iar cei de la bloc sunt de o nesimtire crunta. Asa cum eu la casa, imi pot curata in fata casei, asa pot si ei sa curete in fata blocului. Sau sunt toti invalizi? Oops, nici asta nu mai e scuza, am vazut un barbat in scaunul cu rotile cum curata zapada. Deci?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *