The Hunger Games 1, 2, 3

Bine titlul corect nu e asta ci mai degraba e The Hunger Games(terminata in 2 zile), Catching Fire si Mockingjay.

Si cum e si cu adjectivele in engleza asa e si cu astea, dar invers...best, better, good.
The Hunger Games a fost epica! nu m-am putut dezlipi de ea, scrisa bine, actiune multa, totul avea sens etc.

Catching Fire a inceput tare incet, dar pe la mijloc a inceput actiunea (aia mai serioasa) si s-a terminat epic.

Mockingjay credeam ca renunt la ea! Era extrem de plictisitoare! Abia pe la 70% din carte a inceput sa miste si sa ma faca sa vreau sa ma retrag in camera sa termin de citit tot atunci, rapid, nu aveam rabdare sa vad ce se intampla. Cliffhanger in ultimile pagini. geez Suzanne Collins ce faci cu noi!
Toate trei sunt foarte bine scrise, asa “lin” curg frazele, e o placere sa le citesti (side note, in engleza le-am citit)

Povestea incepe cu The Hunger Games, niste jocuri menite sa le amineasca populatiei din cele 12 districte (?) ca sunt condusi de Capitala  si sa nu le mai vina idei in cap de razvratire cum au facut acu..70 si ceva de ani. De atunci se tin si The Hunger Games, unde participa 2 tineri (o fata si un baiat, 12-18 ani) din fiecare district alesi pe baza de noroc dintr-un bol. Katniss Everdeen (personajul principal) se ofera ca voluntar in schimbul surioarei ei a carui nume a fost extras din bol. Baiatul este “baiatul cu painea” adica Peeta Mellark. Il intalnim pe Cinna, pe Haymitch Abernathy(mentroul si fost castigator al jocurilor) in prima carte. A jocurile presupuneau un singur castigator si ei trebuiau sa se omoare intre ei, live, la televizor, intr-o arena speciala, spre deliciul populatiei din Capitala.

Next in Catching Fire, dupa ce Katniss impreuna cu Peeta castiga jocurile prin sfidarea Capitalei, Presedintele Snow le pregateste o surpiza si ii arunca dinnou in arena. Prima parte e cu turul castigatorilor prin cele 12 districte si cu aflarea de o posibila razvratire a populatiei impotriva Capitalei si a Presedintelui Snow. Aici apare si Finnick Odair(personaj preferat)

Si in final, Mockingjay, unde Katniss e imaginea rebelilor si e cam despre cum se razboiesc intre ei rebeli cu Peacekeepers(acesti SS din Panem) si za grand finale cu asasinarea cuiva.

Printre actiune si altele mai avem si un triunghi amoros intre Gale (prietenul din copilarie si partenerul de vanatoare) – KatnissPeeta (baiatul cu painea careia Katniss ii datoreaza multe si cu care are o presupusa relatie pentru ochii Capitalei )
Si acum dezbaterea pe triunghi. SPOILER Daca pe la mijlocul carti 3 speram sa ramana cu Gale, dupa intamplarea cu Prim, ma bucur ca a ramas cu Peeta. Cumva o inteleg pe Katniss (care are 17 ani, deci nu ma asteptam sa se adune si sa devina superwoman in Mockingjay ci s-a purtat exact cum era de asteptat pentru o fata tanara care a vazut atatea cadavre la viata ei) si eu il alegeam pe Peeta, baiatul care sa imi zica ca totul o sa fie bine si sa fie acolo cand e nevoie de el, nu Gale care ascunde lucruri si planifica atentate asupra nevinovatiilor.

Personajele mele preferate au fost – Cinna, Haymitch, Finnick si Boggs. Pacat ca doar unu din ei supravietuieste. Legat de film, nici acuma nu am vazut primul, dar abia astept Catching Fire ca sa il vad pe Finnick cu tridentul!  Badass baby.
Mai e ceva de zis?
Da! Merita sa le cititi!

3 Replies to “The Hunger Games 1, 2, 3”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *