Oblivion 2013

Am avut asteptari mari de la Oblivion in special pentru ca toata lumea l-a laudat.

Tom Cruise si inca o tipa (nu o veti tine minte la 2 minute dupa final) lucreaza ca o echipa de mentenanta intr-o lume post apocaliptica. Din introducere aflam ca pamantul a fost atacat de o rasa extraterestra si luna a fost distrusa. A urmat un razboi care l-am castigat, dar pamantul e in ruine si acum umanitatea s-a mutat pe o alta lume.

De la inceputul filmului ne dam seama ca ceva nu e ok. Sunt mici apropouri, e acel “vibe” de fa-ti treaba si nu pune intrebari. Pasul actiunii este foarte bun pana aproape de final, care e anti-climactic. Sunt unele idei care par demne de Universul DC Comics, dar in mare parte actiunea e previzibila.

Tom Cruise cara in spate tot filmul. Ceea ce nu e indicat, pentru ca deja cara in spate ditamai arma spatiala. Actorii de suport – Jaime Lannister din Game of Thrones si Morgan Freeman sunt actori caliti, foarte apreciati, dar in cele din urma nu sunt necesari in poveste.

Spre final am vrut sa dau fast forward la explozia care stiam ca va urma si apoi sa ma uit la roll credits. Concluzia: E un film ok, la care te uiti o data, daca esti plictisit.

review powered by Mihai – go show some love for his photography page

3 Replies to “Oblivion 2013”

  1. Mi se pare foarte ciudat ca mie chiar mi-a placut filmul asta… L-am recomandat si unei prietene si ea a fost dezamagita. Imi dau seama ca nu e un film extrem de inteligent, mai ales pentru ca rolul nu prea i se potriveste lui Morgan Freeman, spre exemplu, sau pentru ca exista o abundenta continua de clone ale personajului principal. Cu toate astea, insa, eu il consider unul dintre cele mai bune (daca nu chiar cel mai bun) filme ale lui Tom Cruise din ultimii ani. Finalul a fost putin cam exagerat, stiu… dar trebuiau sa infrunte entitatea extraterestra in glorie si martiriu. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *