Publicitate

Agende si utilitatea lor

Intr-o lume in care viteza face parte din viata noastra fara sa ne dam seama, s-a ajuns sa fie dragut si “so 80’s” sa iti scrii gandurile pe o foaie, la intamplare. Poate sunt chiar putini cei care fac acest lucru. Insa sunt foarte multi cei care au nevoie de o agenda pentru a-si nota programul din fiecare zi si acea “to do list” pe care, din pricina atator lucruri care se intampla, avem tendinta sa le uitam, fiind parte a unor lucruri cotidiene sau, poate, mai putin interesante ca sa le tinem minte doar prin prisma activitatilor noastre.

 Foarte multi folosesc agende electronice care se gasesc pe cele mai multe telefoane inteligente, doar sa fii dispus sa le deschizi. In caz contrar, trebuie sa iti setezi alarme care sa se declanseze atunci cand trebuie sa indeplinesti cate un punct de pe lista ta. Asta nu este foarte placut. In plus, daca programul se schimba, s-ar putea sa nu coincida momentele de finalizare a unei sarcini.

 Este mult mai simplu sa ai o agenda in care sa notezi toate sarcinile si, astfel, vei putea sa le realizezi in momentul in care consideri ca este timp pentru fiecare dintre ele. In plus, la birou, toata lumea are agende ca acestea pentru ca, fiind pe masa, este mult mai usor sa iti arunci ochii pe ele ca sa le consulti.

 Se spune ca, atunci cand scrii sarcinile cu mana ta, ai mult mai multe sanse sa iti amintesti de ele, doar pentru ca intervine si o parte de memorie vizuala, din momentul in care le-ai scris. Esti mult mai castigat daca iti amintesti de aceste sarcini atunci cand ceva legat de ele se intampla si poti sa le corelezi, tocmai pentru ca memoria ta lucreaza.

Voi folositi o agenda? Este interesant sa vezi daca oamenii folosesc agende. Toti ne bucuram de o agenda noua si lucioasa, cu copertile sale groase care ne sugereaza ca este un obiect important pentru noi, prin imaginea sa impozanta. Ne place sa primim agende de la acele companii care au atat de multa consideratie fata de colaboratorii lor. Personalizate cu insemnele companiei, este o mandrie sa le folosesti in viata de zi cu zi. Cu atat mai mult, pentru companie este un mod de promovare destul de simplu si relativ sigur.

2 thoughts on “Agende si utilitatea lor

  1. Pentru mine Google Keep a cam devenit agenda no.1 de task-uri. Trebuie sa recunosc ca sunt cam “dificil” cand vine vorba de folosit agende. M-am tot fastacit in privinta mtodologiei de scris dar si electronice (am incercat multe aplicatii) si in final m-am oprit la un caietel-agenda cat mai subtire asta in varianta pipaibila (si cam de rezerva). Cand vreau sa fiu ultra-rapid, iau cate o hartiuta si scriu 2-3-5 chestiute si o pun in portofel. Pe partea electronica GOOGLE KEEP si WUNDERLIST deocamdata. Ideea e sa-ti gasesti metoda care ti se potriveste cel mai mult si simplu.

  2. eu folosesc pentru ca sunt o mare fana a listelor si a scrisului manual :))) dar nu imi prea notez in ea intalniri pentru ca nu sunt asa busy, insa pentru toate chestiile legate de bloguri si unele legate de job agenda e BFF-ul meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *