Oameni si povesti inventate

Oana zicea mai demult despre persoane care scriu pe blog articole fara un mesaj anume, ci doar sa atraga atentie, sa starneasca ceva, poate chiar jumatate de poveste, doar doar obtine mai un like, mai un share si un razboi in comments.

Eu azi vreau sa ma plang de oameni care inventeaza povesti, nu se rezuma la ce vad in viata reala ca sa starneasca ceva ci inventeaza.

E pe ideea “merg acolo” “am castigat aia” “o sa invat aia” “o sa fac aia” “aia au facut aia” “societatea de azi face asa” etc si trece timpul si ma trezesc ca e luna aia in care se laudau ca o sa fie in x tara sau la y activitate si ei is tot acolo unde erau, departe de tara aia sau locul ala.

Intelegeam prima data, a doua oara ca s-a intamplat ceva de s-a anulat, a intervenit ceva, etc, dar cand se repeta over and over and over si deja bate la ochii.

Aveti si voi asa persoane? Eu ma gandesc serios sa ma indepartez de tot de ele, ca nu ma ajuta cu nimic si mai mult ma supara cand vad texte de genul “societatea de azi allalal” si e clar inventat, ca nu ai cum, in 27 de ani ai mei de Romania, nu cred ca sociatetea de azi chiar a facut asa sau pe dincolo. Poate 1-2 secunde a facut, curiozitate etc, dar de acolo pana la a exagera.

Da, asa ar trebui sa zic, sa nu mai exagereze povestea, ca nu e nevoie, dar hei –  likes si comments cat China a adunat, idignare sau felicitari pentru …pentru o inventie?

Oare de ce fac unii asa?

One Reply to “Oameni si povesti inventate”

  1. Fată, dă şi tu nişte exemple. Cine a zis de 3 ori şi n-a făcut? Cine scrie pe teme de “societatea de azi”? Hai că poţi, I trust in you.

    Cât despre de ce o face lumea … tabloidizarea e uşoară, şi oricui îi place atenţia. Uite, de exemplu pe /r/AskReddit se ştie că probabil 90% din poveşti şi răspunsuri sunt invenţii, dar lumea citeşte în continuare. Până la urmă, dacă povestea e mişto mai contează cât de adevărată e?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *