Publicitate

Viata la tara si plantele de pe camp

Acuma nu stiu cati stiti, dar eu stau la sat. Si inca la ce sat. L-am mai laudat ca avem policlinica si luam reciclarea in serios, dar la fel de in serios luam si agricultura. Cei din judetul Timis stiu ca Periamul e foarte cunoscut pentru lebenita (ok, pepene verde) si pentru piersici, dar avem si hectare si hectare de floarea soarelui, grau, porumb si alte cele.

Avem 2 (sau 3) asociatii de …nu stiu cum le zice, dinalea agricole, care au grija ca totul sa fie in regula (contra cost desigur) si fiecare satean sa primeasca corect de pe tarlaua lui ce a semanat. Avem livezi cu piersici, mere, prune, duzi, ciresi si e o adevarata placere sa cumpar fructe care stiu ca au crescut aici. Sa nu mai zic de miere. Totul e foarte bio si mai ajutam si economia locala daca cumparam de aici.

Ce imi mai place e ca lumea de aici ia foarte in serios munca in agricultura, stiu persoane care cu asta se ocupa ca si afacere. Nu lucreaza la o companie cu program 9-5, ci lucreaza pamantul. Da, in 2014 inca se face agricultura in unele parti alte tarii.

Chiar daca nu fac parte din asociatie, acei intreprinzatori isi cultiva singuri pamantul, isi iau singuri semintele, le planteaza, le stropesc, le aduna, le vand. Isi cumpara utilaje si ce mai au nevoie singuri.  Acuma nu stiu de unde isi iau ei semintele, daca apeleaza la un magazin online de plante sau au alte surse. Dar cred ca e mult mai simplu sa iti iei, spre exemplu, seminte de floarea soarelui sau seminte de flori profesionale dintr-un magazin online, decat sa mergi prin diferite magazine, sa cauti surse sigure si sa pierzi o gramada de timp sa te plimbi prin oras sa cauti ce ai nevoie, cand poti rezolva totul cu un click.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *