Publicitate

Progresul meu cu limba franceza

Recunosc, am fost lenesa si m-am lasat balta de invatat franceza folosind duolingo, nu stiu exact de ce, ca doar mai mult de 10-15 minute pe zi nu cerea de la mine, dar cerea sa am un caiet langa mine unde sa notez ce era nou, ca am trecut de basic basic si incepea sa fie mai complicat, deja eram la faza de scris o propozitie si imi trebuia material ajutator, ca nu tin minte tot din cap.

Dar lenea e mare, si rusinea si mai si. A, va intrebati ce rusine, pai e aia de a zice franceza aia pocita a mea de fata cu my sun and stars, nu ca nu ar avea el lucruri mai bune de facut decat sa stea sa se uite la mine, dar eu preferam sa fiu singura. Am zis eu ca am apucaturi de introvert si prefer sa stau si sa invat singura in cutia mea. Probabil ca daca aveam nevoie serioasa sa invat franceza ma puneam si luam un curs de limba franceza si nu ma jucam cu Duolingo, care e totusi un fel de joc si inveti si o limba straina.

Incercam sa o conving pe mama sa se apuce de un curs de limba engleza, ca si asa petrece mult timp online, nu i-ar strica sa stie mai multa engleza, macar baza si de acolo poate sa invete mai mult daca citeste sau incearca diferite site-uri. Eu nu stiu exact cum de am ajuns sa stiu engleza asa bine, zic ca jobul, dar nu e ca si cum la job chiar folosesc engleza asa mult, da totul e scris in engleza, dar is acelasi cuvinte, nu prea is multe noi si am tot timpul google translate la indemana. Cred ca am invatat mai bine ca am citit si citesc in engleza mult si ma uit la filme si seriale fara subtitrare.

Mai ramane sa vad cand imi fac timp sa ma apuc si de un curs de italiana ca si aia era pe my bucket list. Poate daca ma mut in Italia sau Franta o sa ma si tin de ele, dar asa, daca nu am musai nevoie sa invat, vad ca stau cuminte cu germana si engleza ca limba straina si 0 motivatie sa fac altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *