Publicitate

Fotograful din mine

Am facut multe poze anul acesta si multe inca asteapta in directorul “De editat” si deci oficial ma pot considera fotograf ^_^ Pe vremuri am inceput cu un aparat Fuji Compact vechi cu care mai faceam poze, dar vroiam ceva mai nou si sexy, cu mai multe optiuni. Hotarasem sa imi cumpar un Nikon compact mai nou, dar anul acesta am primit un DSLR Olympus de la My Sun and Stars.

Pe langa un compact cu optiuni automate, un DSLR poate parea ca o nava spatiala. Obiectivul initial era de 14-42mm pentru macro si peisaje si apoi am primit un 40-150mm pe care l-am folosit sa le fac poze pe scena la Holograf si 3Sud Est. (Viorel mi-a facut cu mana 😀 ) Inca nu ma gandesc la un upgrade, dar my Sun and Stars ar vrea sa-si cumpere un aparat foto DSLR nou. El e genul de om care m-ar trezi la 2 dimineata sa mergem sa pozam Calea Lactee pentru ca e eclipsa de luna ^_^

Pe scurt despre aparatele foto moderne:

  • Aparatele foto compacte sunt pentru persoanele carora le place sa calatoreasca sau pur si simplu vor sa faca poze de familie si vor un aparat la un pret pentru orice buzunar si care efectiv poate sa incapa in buzunar.
  • Mirorless sunt pentru acele persoane care vor performanta si calitate in imaginile lor, dar vor un aparat micut, usor de folosit si usor la greutate 🙂 Din aceasta serie recomand Olympus care exceleaza in domeniu (click aici)
  • In final, daca vreti sa va cumparati un aparat foto DSLR, inseamna ca sunteti pregatiti sa strabateti calea lunga in fotografie. Si de asemenea pregatiti pentru obiective si accesorii suplimentare. Sunt aparate mai mari, grele si favoritele mele, chiar daca mai am multe de invatat.

Pana la urma oricare din cele mentionate mai sus au o gama pentru incepatori (Entry Level) si o gama pentru profesionisti (High End / Professional).

Probabil ati auzit expresia: “Nu conteaza aparatul, ci fotograful”. Aceasta expresie merge cot la cot cu “Banii nu aduc fericirea”. Bani intradevar nu garanteaza fericirea, dar in mod sigur face situatia mai usoara. La fel cu fotografia. Depinde cat de mult timp si bani esti pregatit sa investesti. Mie mi-ar placea la un momentdat sa am un DSLR din gama High End cu care sa fac poze si video de calitate . Poate ceva de la Canon…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *