Cinder de Marissa Meyer

Cinder e prima carte din seria Lunar Chronicles si a fost ceva unic. Aproximativ unic 🙂 Practic a fost povestea Cenuseresei repovesita intr-o lume postbelica si mai exact in New Beijing. Asta mi-a placut cel mai mult, ca nu a fost tipic in America, uite ca se poate si in alta parte a lumii.

Ce altceva a mai fost unic legat de poveste, pe langa locatie? Pai Cenusareasa noastra (Linh Cinder) e ..e un cyborg. (jumate om, jumate robotel, a nu se incurca cu Android, exista si dinaia).

Ce altceva mai e unic? Pai e povestea Cenuseresei, dar nu e chiar cum trebuie, no happy end there, cel putin nu in prima carte (oricum is inca 4 carti – Scarlet = Scufita rosie, Cress = Rapunzel si Winter (urmeaza) = Alba ca Zapada, dar toate is conectate intre ele si din cate am inteles, tot Cinder e “za main” personaj”)

Printre alte elemente interesante in poveste avem si o epidemie care taie capete in lume, avem o regina de pe Luna care e spelndid de frumoasa si detinatoare de magie si as evil as you can imagine it, dialoguri interesante, un doctor nice si ….un print Kai ..soooo cuuuuute!

E una din acele povesti care ti se lipeste de suflet si vrei sa aiba happy end si iti vine sa arunci cu ceva cand vezi ca nu merge cum vrei tu si cat ghinion poate sa aiba unii. Spoiler –  o sa fie bine, doar citit cartea.

Eu m-am folosit de puteri magice de Kindle ca sa o citesc ca nu o vad disponibila la noi in librari. DAR – este Scarlet si Cress pe libris.ro (in engleza evident) sau le gasiti toate cu pre order cu tot de pe magazinul meu preferat – bookdepository.

Ah Kai…..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *