Publicitate

Carduri de acces

Asta e un articol din categoria te-ai intrebat vreodata? Pentru ca eu m-am intrebat cum functioneaza cardurile de acces si acele cititoare. Inca imi e doar de cardul de acces de la caminul studentesc, era asa de usor cu el, doar saream cu ghiozdanul in fata cititorului de carduri si mi se deschidea usa. De ce saream? Pentru ca era plasat prea sus cititorul si mie imi era lene sa imi scot portofelul din ghiozdan.

Pentru companii micute si camine studentesti sau oriunde ai nevoie de acces securizat un sistem de genul e perfect. Iti poti cumpara, ca si companie, un Evolis Zenius – adica o imprimanta de carduri , care permite alimentarea ei cu pana la 50 de carduri sau se poate alimenta manual, daca cardurile sunt pretiparite. Imi imaginez ca iti poti face propriul design si ai cat se poate de posibil carduri de acces personalizate. Plus ajuta la pontare, doar le treci prin fata unui cititor de carduri si sistemul poate sa urmareasca cand si cat sta cineva la lucru si cand pleaca si cat a stat plecat. O astfel de tehnologie chiar reduce mult din bataia de cap pe care poate o companie sa o aiba cu evidenta personalului.

Foarte important, daca decideti sa folositi carduri RFID, sa le luati si etui ecranat care impiedica citirea si multiplicarea cardurilor fara voia voastra. Nu vreti sa vina cineva neautorizat in vizita noaptea acolo unde lucrati.

Colegii din Statele Unite de la actualul meu loc de munca stiu ca folosesc carduri de acces si tot timpul amintesc la sedinte cat e de important sa aiba grija de ele, sa nu le piarda, sa nu le imprumute si sa fie foarte atenti la cine intra si pleaca. Stiu ca o data povestea un manager ca in parcarea lor era o masina suspecta, cu cineva care statea de cateva ore in ea si nu se misca. Se uita doar spre usa de la intrare. Cum nu avea card de acces nu putea sa faca ceva, dar era putin ingrijorator.

Asa ca, siguranta e pe primul loc, si la serviciu si acasa (sau la camin).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *