Publicitate

Cred ca ma apuc de pictura

De mica am vrut sa pictez, dar cred ca asta e unul din visele pe care toti le avem. Sa fim pictori, sa fim cantareti, sa fim actori, sa fim astronauti sau sa fim doctori si politisti si avocati, de preferinta toate in acelasi timp. Am impresia ca toti vrem astea, dar cum crestem le schimbam.

Din cele de mai sus, nici una nu s-a adeverit, aia cu de-a avocatul cat de cat s-a adeverit, adica am lucrat in domeniul juridic, dar nu pentru Romania si nu ceva interesant. Adunam documente si le pregateam pentru judecatorie, nimic fancy, dar am intrat in contact cu acea lume si dupa patru ani mi-a fost destul cat sa stiu ca nu era de mine treaba aia de avocat. Mai ales in Romania. Plus nu toti suntem Ally McBeal.

Singura profesie enumerata mai sus cu care mai cochetez e cea de pictor. Ma mai trezesc din cand in cand ca apuc niste hartie si incep sa pictez pe ea. Evident ca nu ma pricep si nici talent nu am (bine, din ce am citit si am urmarit clipuri de YouTube de cum sa pictezi, e ceva de genu 20% talent, 80% multa munca si exercitiu, degeaba ai talent daca nu exersezi, la fel, unele lucruri le poti invata, in asa fel in cat sa iasa totusi ceva demn din mana ta).

Pe ideea asta, ca totul se poate invata, uneori ma mai interesez si ma uit la tutoriale despre pictura, dar imi dau tot timpul seama ca multe din ustensilele folosite de ei, eu nu le detin. Gen nu am sevalet. Am improvizat eu un suport de carton pe care fixez foaia cu banda de mascare, dar merge si nu merge.

Desigur ca nu folosesc panza de pictura, ci foaie de xerox. Cum si asa nu am vopsea profesionala, ci ceva ieftin de la hypermarket, functioneaza pentru mine, ca ma apuca doar uneori sa pictez, dar daca chiar vreti sa studiati asta si sunteti pasionati (cum am zis, talentul se invata), eu zic ca e neaparat sa luati panza si sevalet si pensule profesionale. Daca cu sevaletul merge sa improvizati, nu merge si cu pensulele, vopseaua sau cu panza.

Ce am e adeziv de lemn, daca vreau sa fixez pictura de tablou, dar imi trebuie tabloul si pictura prima data. Haha. Astept sa vad cand imi fac curaj si timp sa ma apuc de pictat mai indeaproape si atunci poate o sa am si ce sa lipesc de lemn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *