Publicitate

Concert de pian

Am fost anul trecut, in preajma Craciunului, la Palatul Magna Curia din Deva (undeva in Parcul Cetatii) la un spectacol de pian. Trecem peste partea in care nu eram imbracati adecvat pentru asa un eveniment, dar hei – cu plimbatul nostru de la o casa la alta e cam greu sa ai toate hainele intr-un loc, aveam o scuza.

Revenind la subiect: am ramas tare impresionata de iluminatul interior al palatului. Era magic. Aveau lumini peste tot, era si bradul de Craciun, erau beculete de Craciun peste tot, iar pianistul a contribuit si el la efectul de magic. Evenimentul a avut loc intr-o sala de bal, cel putin asa o denumesc eu si aia imi imaginam eu ca se petrecea acolo pe vremuri demult apuse. Desigur in imaginatia mea erau lumanari prinse de tavan in candelabre formidabile si nu proiectoare LED plasate de colo colo, dar ce conteaza? Efectul era asemanator. Muzica cel putin cred ca era din aceasi categorie. Noi stateam inghesuiti pe scaune, dar sigura pe vremuri era mult spatiu de dans.

Ar trebui sa citesc mai mult despre istoria acelei cladiri, mai ales ca au tot timpul evenimente si tot timpul cand sunt pe langa palat ma minunez de ingeniozitatea celor de la lumini si ce pot sa faca cu un proiector LED.

La vara sper sa fie iar un eveniment de opera, a fost anul trecut, dar l-am ratat, sper ca o sa fie si anul asta si o sa fiu pregatita – ma refer la tinuta, anul trecut nu am mers din motive ca nu aveam nimic demn de Traviata, am stat in parc si ne-am bucurat de muzica, dar nu si de lumini si actiune sau solisti (si costumele lor care sunt sigura ca au fost impresionante). Voi ati fost la un eveniment de opera in aer liber vreodata? Daca da, cum e?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *