Publicitate

Serele de la Fermele Ado din Tara Hategului | #vizitainHD, #fabricatinHD

Despre Fabrica de lapte si vacute v-am povestit, acuma sa va zic despre Janos, Arpad, Janto si Pista. Nu stiti ce zic? Pai Gyuri & friends sunt bondari adusi din Ungaria care ajuta la polenizarea tomatelor in serele Fermelor Ado. Acuma nu stiu daca au intradevar si nume, dar eu i-am botezat.

Ce mi-a placut la sere e grija pentru plante. Evident! 🙂 si faptul ca nu se folosesc pesticide & co pentru combaterea daunatorilor. Au insecte care se ocupa de asta si din aceasta cauza nu pot sa stropeasca cu substante chimice, ca l-ar ucide pe Janos. Si aia nu e bine. Asa ca se merge pe bio.

Aveau mai multe feluri de tomate, dinalea de toamna ( cum le zicem noi la Periam, dar care nu se coc toamna si nu are nici o logica sa le numim asa, dar is alea mari si crete din care faci o salata din 1 bucata rosie). Aveau si preferatele mele rosii cherry si aveau si cele de comert. Alea care tin mult in raft si is rotunde toate si se gasesc in supermarket.

Am gustat din toate, si cele crete au fost foarte faine. Si evident, iubirea mea, cherry tomatos aaaaa yam yam.

Pe langa tomate, mai au sere pentru ardei, castraveti cornison, salata verde si ridichi. Sper ca nu am uitat nimic.

M-a impresionat cat de moderne si automate sunt serele. E prea cald, se deschide automat “geamul”, e prea uscat, “se uda”, intelelgeti ce zic. Si asa e foarte mult de lucru la plante, asa ca putin ajutor de la computer nu strica.

La fel, legumele de la Femele Ado se gasesc in magazinele lor de desfacere din judetul Hunedoara.

#vizitainHD si #fabricatinHD 2016 este organizat de Denisa Bârgău, Sebastian Bârgău și Călin Bobora și sponsorizat de Carpatcement și Fermele ADO. Parteneri: Sara Cafe și Pizzeria Napoli.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *