Winter de Marissa Meyer

Cartea numarul 4 (sau 5 daca punem si Fairest) in seria The Lunar Chronicles.  Bun, deci fiind numarul 4 nu prea am multe sa va povestesc despre ea si sa nu fie spoooooiler!

In esenta, seria e o repovestire a basmelor clasice Grimm, mai exact Cinder e( dupa cum sugereaza si numele) despre Cinderella, dar e cyborg; Scarlet e despre Scufita Rosie si are lupi mutanti; Cress e Rapunzel blocata intr-un satelit care obriteaza Pamantul si e programator, iar Winter e Alba ca Zapada pe Luna.

Na, cam asa. Deci seria are de toate. In Cinder aflam despre ce mai face Pamantul dupa (parca) un razboi si ce a mai ramas din omenire si care cu cine conduce lumea. Exista si un Print Kai si un bal si o mama vitrega rea. A si un virus care omoara lejer populatia lumii si o alianta intre Pamant si Luna. Luna e locuita de Regina cea rea *wink wink, care vrea o alianta cu Pamantul, ca sa…ca orice Regina Rea, sa conduca Pamantul.  Interesant a fost ca povestea are loc in Beijing. Ceva nou. Ok New Beijing.

Fiecare carte progreseaza povestea, interactioneaza unii cu altii, si de fiecare data se pune accentul pe alt cuplu de personaje.

Preferata mea? Clar Scarlet! Mi-a placut cum a progresat povestea de dragoste din ea, Pride and Prejudice (Mandrie si prejudecata) FTW. A, si Fairest, care povesteste cum Regina cea rea a devenit Regina cea rea.

(am ceva azi cu  „progresat povestea”)

Stilul de scris al autoarei? Hmm. Nu e impopotonat (I am looking at you Tahereh Mafi) , dar e captivant. Asa de captivant ca am terminat Cress intr-o zi si are 560 de pagini.

A, abia astept Cartea de colorat 😀 In 6 Decembrie – Book Depository I luv you

Cartea cu transport gratuit o gasiti aici. In engleza.

Save

Save

One Reply to “Winter de Marissa Meyer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *