Reteta de saptamana asta – Amandine

Ca zicea Ana- Maria si Terra de ceva praji..Terra u poti sa “uiti” cacaua din aluat daca vrei si pui 6 de faina 😛

poza lasa de dorit, da e super gustoasa 😀 pe bune. E una din acele retete care intra pe lista favoritelor in familie si tare de mult o facem, nu cred ca este sarbatoare fara ea

reteta

Sirop
300g zahar, 200ml apa se fierb pana se topeste zaharul si se pune la rece

Blat
Se bat 6 albusuri cu 6 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile, un praf de copt stins cu zeama de lamaie, 2 linguri cacaua, 6 de faina, 2 linguri de ulei si se da blatul la copt.

Dupa ce s-a copt se lasa in tava si se insiropeaza asa cald, apoi se pune la frigider pana e gata crema.

Crema
Intr-o oala se pun 2 plicuri de budinca de zmeura sau capsuni sau ce doriti, 200g zahar si 500ml lapte. Se pune pe foc si se face budinca. Cand s-a racit se amesteca cu 200g unt, recomand rama ca nu m-a dezamagit niciodata. Dupa ce e gata se pune peste blat si peste glazura de cioco.

Glazura
100g cioco amaruie si 75(merg si cei 50 ramasi din pachetu de unt, care e de 250 deobicei) g unt se topesc si se intind peste crema si se taie patratele cat e inca calda.

De tinut se tine la frigider.

am mai vrut sa zic ceva da nu mai stiu ce…:))

6 Replies to “Reteta de saptamana asta – Amandine”

  1. S U P E R !!!!
    Crede-ma Adizza ,ori de cate ori am dat peste reteta de amandina , niciodata nu am inteles-o , nu imi pot da seama de ce….poate si pentru ca erau scrise amanunte gen "tine pana se ingroasa ca o spuma" si altele de gen, care incarca reteta gratuit si ampulea , lasand novicii ca mine in ceata groasa….Ai un stil extraordinar de a explica retetele , pana si profana de mine in ale prajituritului intelege si imi ies-ai vazut si tu la tortul cu alune- prajiturile foarte bune.
    Apropos:tortul ala a fost DEVORAT! 😀
    Gata fata frumoasa , am luat reteta si am sa o construiesc io….vaz cand si cum , dar de facut o fac sigur….In loc de budinca roza…hahahahaha,te-ai gandit la Luana , asa-i?…. :D:D:D , se poate pune orice tip de budinca? Ca mai am ceva de vanilie prin debara….
    Pup cu drag si sar'na de reteta! N-ar fi rau sa iti faci un obicei ca in fiecare vineri sau sambata sa postezi o reteta cu ceva bun…ce zici?:D

Leave a Reply to dintimisoara Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *